Cielęce kotlety mielone z papryką

Kotlety cielęce to smaczne danie. Wychodzą bardzo miękkie i delikatne. Mięso cielęce nie zawiera prawie tkanki tłuszczowej, co czyni je dietetycznym i zdrowym. Cielęce kotlety mielone możemy podawać z ziemniakami albo ryżem.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g cielęciny
  • 1 natka pietruszki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka soli czosnkowej
  • 1 łyżka pieprzu
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 50 g mąki pszennej
  • 8 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso przekręcamy przez maszynkę. Dodajemy do niego jajko, przyprawy, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojoną drobno natkę pietruszki, bułkę tartą.



Krok 2

Tworzymy nieduże kulki, które obtaczamy w mące i smażymy z obu stron, aż do uzyskania koloru rumianego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.