Croissanty z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i rukolą

Croisssanty kojarzone są jedynie ze słodką przekąską, tymczasem można je wykorzystać do stworzenia pysznego, wytrawnego śniadania. Z pewnością będzie to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kanapek, która dodatkowo zaskoczy wszystkich smakiem i prezentacją.

Jeśli chcesz samodzielnie w domu zrobić croissanty sprawdź nasz przepis - kliknij tutaj.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 maślane croissanty
  • 100 g wędzonego łososia
  • 50 g serka śmietankowego Łaciaty z chrzanem
  • 1 garść rukoli
  • 4 liście sałaty
  • sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Croissanty przekrój na pół. Płaską połowę croissantów posmaruj serkiem śmietankowym.



Krok 2

Na połowie z serkiem ułóż liść sałaty. Następnie połóż łososia i skrop go sokiem z cytryny. Posyp rukolą. Powtórz czynności z resztą croissantów.



Krok 3

Złóż croissanty i serwuj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.