Croisssanty kojarzone są jedynie ze słodką przekąską, tymczasem można je wykorzystać do stworzenia pysznego, wytrawnego śniadania. Z pewnością będzie to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kanapek, która dodatkowo zaskoczy wszystkich smakiem i prezentacją.
Jeśli chcesz samodzielnie w domu zrobić croissanty sprawdź nasz przepis - kliknij tutaj.
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Croissanty przekrój na pół. Płaską połowę croissantów posmaruj serkiem śmietankowym.
Na połowie z serkiem ułóż liść sałaty. Następnie połóż łososia i skrop go sokiem z cytryny. Posyp rukolą. Powtórz czynności z resztą croissantów.
Złóż croissanty i serwuj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz