Danie: Deser
Osób: 3
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cynamonem i imbirem. Dodać margarynę i żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i za pomocą foremki wycinać ciastka. Ciastka piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Do zimnego mleka dodać puree z dyni, całość rozdrobnić blenderem i podgrzać. Do ciepłego mleka dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Podgrzewać do momentu aż czekolada rozpuści się. Czekoladę przelać do szklanek. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i wymieszać. Bitą śmietanę ułożyć na wierzchu czekolady, posypać cynamonem i udekorować ciastkami.
Dodaj komentarz