Czerwona zupa z krewetkami

Przepięknie prezentuje się na talerzu i wybornie smakuje. Czerwona zupa z krewetkami to zupa na bazie buraczków, z dodatkiem śmietanki. Idealna na ważne uroczystości.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 150 g krewetek
  • - 2 ziemniaki
  • - 6 buraków
  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 12%
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 natka pietruszki
  • - 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy wywar z pokrojonych w kostkę warzyw (oprócz buraków).



Krok 2

Na patelni podsmażamy posiekaną drobno cebulę i czosnek, dodajemy umyte krewetki i obsmażamy ok. 5 minut.



Krok 3

Do garnka dodajemy drobno pokrojone buraki i gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Dodajemy śmietankę Łaciatą oraz natkę pietruszki i całość blendujemy.



Krok 4 

Dodajemy krewetki z czosnkiem i cebulą. Ozdabiamy świeżymi ziołami.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.