Farfalle z pieczarkami

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g makaronu farfalle
  • 200 ml śmietany Mazurski Smak 18%
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 200 g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 50 g tartego sera Jantar
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry.



Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dodaj plastry pieczarek i smaż, aż zmiękną.



Krok 3

Na patelnię wlej śmietanę, a następnie dodaj tarty ser Jantar. Doprowadź sos do wrzenia, co jakiś czas mieszając.



Krok 4

Makaron dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.