Jagody pasteryzowane cynamonem

Ciekawy pomysł na przetwory z jagód. Bardzo aromatyczne słoiczki z dodatkiem cynamonu idealnie sprawdzą jesienią.

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg jagód
  • - 25 dag cukru
  • - 12 goździków
  • - 4 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Umyte, osuszone jagody zasypać cukrem, dodać cynamon i goździki, wymieszać, przykryć i zostawić w lodówce na 2 dni. Po tym czasie jagody puszczą sok.



Krok 2

Jagody po upływie 2 dni przełożyć do wyparzonych słoików i zakręcić. Pasteryzować 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.