Prosta i szybka potrawa na solidne śniadanie. Pobudza siły witalne. Idealna na rozpoczęcie dnia, zapewnia energię na kilka godzin.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki
Paluszki krabowe wyłożyć na sitko i odsączyć. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle.
Jajka dobrze roztrzepać, dodać wodę mineralną, sól i pieprz.
Dodać masę z jajek do obsmażonych paluszków krabowych i zmniejszyć temperaturę smażenia. Jajecznicę kilkakrotnie wymieszać i na koniec doprawić ziołami.
Podawać gorącą, natychmiast po przygotowaniu wraz z grzankami i zieloną sałatą skropioną oliwą z oliwek. Smacznego!
Dodaj komentarz