Minimalizm przy owocach morza to podstawa. Krewetki idealnie pasują do czosnku i natki pietruszki. Całość dopełnia lekko cytrynowy aromat. Danie ekspresowe i proste. Efekt rewelacyjny. Tak przygotowane krewetki mogą stanowić pojedyncze danie, bądź stanowić elegancką przystawkę lub dodatek. Tej potrawie nie można się oprzeć!
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Skorupiaki
Na patelni rozgrzewamy masło.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ścieramy skórkę z ½ limonki. Wyciskamy sok.
Krewetki dodajemy na patelnię razem z czosnkiem, skórką z limonki i solą. Podsmażamy maksymalnie 5 minut. Dodajemy sok z limonki i podajemy razem z pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj komentarz