Makaron z piersią kurczaka i pieczarkami

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szkl. wody
  • sól
  • pieprz
  • zioła bazylii
  • łyżka oliwy
  • łyżka masła Łaciate
  • makaron, np. świderki

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować wg, instrukcji, odcedzić.



Krok 2

Pierś pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, bazylie. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, wrzucamy piersi, smażymy do zarumienienia, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez wyciskacz. Dodajemy pieczarki pokrojone plasterki. Całość dusimy pod przykryciem przez 10 minut , a następnie zalewamy 1/2 szkl. wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Ponownie wszystko dusimy pod przykryciem 15 minut. Podajemy z makaronem polanym sosem pomidorowym z piersią kurczaka i pieczarkami.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.