Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka ananasa w plastrach
  • 1 jajko
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • cukier puder do posypania
  • listki np. mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy je na kwadraty.



Krok 2

Ananasa odsączamy z soku. Każdy plasterek posypujemy cukrem brązowym i karmelizujemy lekko na patelni. Następnie każdy kwadracik ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy po plasterku ananasa.



Krok 3

Gotowe mini tarty wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.



Krok 4

Dekorujemy cukrem pudrem oraz opcjonalnie listkami np. mięty.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.