Pikantne curry smakuje niesamowicie. Przepyszne danie, ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Takie jest właśnie ostre curry z zieloną papryką. Jeśli masz odwagę – spróbuj!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Filety myjemy, kroimy w kostkę. Łączymy ze sobą sok i skórkę z limonki, czosnek granulowany, chili, papryki, imbir, sól, pieprz, kurkumę i 1 łyżkę oleju. W tak otrzymanej marynacie marynujemy kurczaka przez 10 minut.
Po tym czasie filety obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoto. Dodajemy curry i smażymy jeszcze przez 5 minut, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą.
Mieszamy i dodajemy pokrojoną w paski zieloną paprykę bez pestek. Dusimy jeszcze przez 5-10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj komentarz