Pomidory zapiekane z żółtym serem

Pomidory zapiekane z żółtym serem to pomysł na wykorzystanie pomidorów, nawet jeśli nie ma na nie sezonu. Możemy wykorzystać zarówno zwykłe czerwone pomidory jak i malinowe. Te drugie dodadzą słodkości przekąsce.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 pomidory duże lub 6 mniejszych
  • ¼ szklanki żółtego sera
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżeczki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzewamy do 230°C.



Krok 2

Pomidory myjemy i przekrawamy na pół w poprzek. Jeśli są mniejsze odcinamy tylko górę.



Krok 3

Na wierzch każdego pomidora sypiemy odrobinę soli i pieprzu. Następnie podsypujemy serem żółtym.



Krok 4

Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.