Pudding chlebowy z dżemem malinowym i Nutellą

Pudding chlebowy w wersji na słodko - z kremem czekoladowym i dżemem malinowym. Idealne danie dla prawdziwych łasuchów. Zachwycone będą z pewnością zwłaszcza dzieci. Zamiast chleba tostowego można wykorzystać czerstwe pieczywo - zwykły pszenny chleb lub chałkę.

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 14 kromek chleba tostowego,
  • - 1 szklanka śmietanki Łaciata 30%,
  • - 1,5 szklanki mleka Łaciate 3,2%,
  • - ½ szklanki Nutelli,
  • - ½ szklanki dżemu malinowego,
  • - ½ szklanki cukru,
  • - 3 duże jajka,
  • - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Siedem kromek chleba tostowego posmarować z jednej strony Nutellą, a pozostałe siedem dżemem malinowym. Złożyć w kanapki. Każdą z kanapek przekroić po przekątnej na pół.



Krok 2

Piekarnik nagrzać do 180℃.



Krok 3

Kanapki ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym.



Krok 4

W misce wymieszać śmietankę, mleko, cukier, jajka i ekstrakt waniliowy. Mieszanką polać kanapki w naczyniu żaroodpornym.



Krok 5

Pudding wstawić do piekarnika i piec około 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.