Pudding chlebowy w wersji na słodko - z kremem czekoladowym i dżemem malinowym. Idealne danie dla prawdziwych łasuchów. Zachwycone będą z pewnością zwłaszcza dzieci. Zamiast chleba tostowego można wykorzystać czerstwe pieczywo - zwykły pszenny chleb lub chałkę.
Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Siedem kromek chleba tostowego posmarować z jednej strony Nutellą, a pozostałe siedem dżemem malinowym. Złożyć w kanapki. Każdą z kanapek przekroić po przekątnej na pół.
Piekarnik nagrzać do 180℃.
Kanapki ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym.
W misce wymieszać śmietankę, mleko, cukier, jajka i ekstrakt waniliowy. Mieszanką polać kanapki w naczyniu żaroodpornym.
Pudding wstawić do piekarnika i piec około 40 minut.
Dodaj komentarz