Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Maliny zmiksować z 1 łyżką cukru i przetrzeć przez sito.
Oddzielnie zmiksować i przetrzeć przez sito jeżyny z łyżką cukru.
Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami.
Każdą galaretkę z 1 płaską łyżeczką żelatyny oddzielnie rozpuścić w 150 ml wrzącej wody.
Ser zmiksować ze śmietanką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Podzielić na trzy części.
Do jednej części sera dodać przecier z malin i płynną galaretkę malinową, dosłodzić cukrem pudrem, zmiksować, wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki do stężenia.
Drugą część sera zmiksować z galaretką agrestową, wylać na stężony ser malinowy, odłożyć do lodówki.
Płynną galaretkę z owoców leśnych wymieszać z jeżynami ( odłożyć 2 łyżki). Resztę zmiksować z trzecią warstwą sera, dosłodzić, wylać na agrestową warstwę. Gdy ostatnia warstwa zacznie lekko tężeć, z odłożonego musu zrobić kilka kropek i wykałaczką zrobić dowolne wzorki. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj komentarz