Pyszne, soczyste pulpeciki z aromatycznym sosem koperkowym. Dietetyczny posiłek dla całej rodziny. Lubisz dania rybne? Wypróbuj nasz przepis na kotleciki z dorsza i kaszy jaglanej, rybę w sosie szafranowo - śmietanowym, albo pieczonego pstrąga. Smacznego!
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Koperek posiekaj, łososia zmiel w maszynce do mielenia a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami i wstaw na godzinę do lodówki - w tym czasie smaki zdążą się przegryźć.
Zmocz dłonie wodą i uformuj pulpety wielkości orzecha włoskiego. Gotowe pulpety obtocz w bułce tartej, przełóż na rozgrzany olej i smaż przez ok. 3-4 minuty z każdej strony.
Przygotuj sos: czosnek bardzo drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę, drobno pokrój koperek. Wymieszaj wszystkie składniki sosu.
Pulpety podawaj z sosem i ulubionymi warzywami - bardzo dobrze smakują z ugotowanymi brokułami.
Dodaj komentarz