Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Krewetki mrożone zalewamy zimną wodą i je rozmrażamy przez jakieś 15 minut. Czosnek drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. W garnku zagotowujemy wodę na makaron.
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i lekko rumienimy. Wlewamy śmietankę. Dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy i chwilę gotujemy. Dodajemy krewetki oraz pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy wszystko przez ok 4-6 minut, tak aby krewetki z szarych stały się różowe. Lekko się otworzą (zrobią się takie motylki jeśli nie miały pancerzyków).
Do sosu dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy. Dodajemy pietruszkę.
Podajemy ozdobione bazylią.
Dodaj komentarz