Wiosenna surówka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 pęczek szczypioru
  • 1 łyżka majonezu light
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Umytą rzodkiewkę i obrane jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Kiszonego ogórka pokroić w drobną kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średnich otworach.





Krok 2

Szczypior umyć, osuszyć i drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.