Naleśniki ze szpinakiem fetą i pomidorami

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Naleśniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • ¾ szklanki wody gazowanej
  • szczypta soli
  • 2 łyżki masła Łaciate

Farsz:

  • 250 g świeżego szpinaku
  • Garść pomidorów suszonych
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g sera feta
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować, następnie dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Naleśniki smażyć na patelni naleśnikowej przez około 30 sekund każdy.



Krok 2

Szpinak umyć i wysuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szpinak i smażyć przez 2 minuty. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i masło, smażyć ciągle mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Ściągnąć z ognia. Dodać pokrojone drobno pomidory oraz pokruszony ser feta i dokładnie wymieszać. Doprawić ziołami prowansalskimi oraz pieprzem i solą.



Krok 3

Na naleśnik wykładać farsz i zawijać w roladkę, serwować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.