Zupa z jarzynami i kurczakiem

Bardzo sycąca dzięki sporej ilości kurczaka. Bardzo zdrowa dzięki wielu różnym warzywom. Ponadto bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 piersi z kurczaka
  • - 3 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 3 ziemniaki
  • - 1 seler
  • - 2 pomidory
  • - 100 g fasolki szparagowej
  • - 100 g groszku
  • - 1 papryka
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 por
  • - garść świeżego lubczyku
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Marchewki, pietruszkę, ziemniaki i seler obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Paprykę (bez gniazd nasiennych) i pomidory kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze fragmenty.



Krok 2

Kurczaka i wszystkie przygotowane warzywa przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami zimnej wody. Zagotowujemy.



Krok 3

Do całości dodajemy pokrojony w plasterki por, posiekany lubczyk i natkę pietruszki. Gotujemy ok. 30 minut, po czym przyprawiamy, dodajemy groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy ok. 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.