Bardzo sycąca dzięki sporej ilości kurczaka. Bardzo zdrowa dzięki wielu różnym warzywom. Ponadto bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Seler
Fit
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Marchewki, pietruszkę, ziemniaki i seler obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Paprykę (bez gniazd nasiennych) i pomidory kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze fragmenty.
Kurczaka i wszystkie przygotowane warzywa przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami zimnej wody. Zagotowujemy.
Do całości dodajemy pokrojony w plasterki por, posiekany lubczyk i natkę pietruszki. Gotujemy ok. 30 minut, po czym przyprawiamy, dodajemy groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy ok. 10 minut.
Dodaj komentarz