Świąteczny Eggnog

Danie: Napoje

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Napoje

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml likieru smakowego
  • 2 szklanki mleka Łaciate 3,2%
  • 2 szklanki śmietany Łaciata 18 %
  • 6 żółtek
  • starta skórka z 1 cytryny
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ¼ łyżeczki mielonych goździków
  • szczypta soli morskiej

Przygotowanie

Przygotowanie:

Składniki umieść w kielichu blendera i zmiksuj do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Schłodź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Przelej do szklanek i serwuj udekorowane szczyptą cynamonu lub gałki muszkatołowej. Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.