Aromatyczny schab

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Danie: Obiad

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miski, dodać mielony kminek, przyprawę do mięsa, olej, mieloną paprykę, sos sojowy, sok z cytryny, syrop klonowy, sól i pieprz, wymieszać.



Krok 2

Umyte mięso bez kości osuszyć, ostrym nożem naciąć kratę, natrzeć marynatą. W kilku miejscach przebić patyczkiem do szaszłyków. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, odłożyć na noc do lodówki.



Krok 3

Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 70-80 minut w temperaturze 190°C.



Wskazówki

Tak przygotowane i upieczone mięso smakuje na zimno i na ciepło.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.