Ten łatwy przepis na chili jest świetny na każdą okazję! Nada się nie tylko na chłodniejsze dni, ale i jako pomysł na codzienny obiad, bądź kolację.
Przepis na domowe nachosy z tortilli znajdziesz tutaj. >klik<
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Rozgrzej olej w większym rondlu o grubym dnie, na średnim ogniu. Dodaj mieloną wołowinę. Smaż przez ok. 7-10 min, aż mięso zbrązowieje i stanie się kruche. Co jakiś czas mieszaj.
Dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż, aż cebula będzie przezroczysta, przez ok. 5 min. Odsącz nadmiar wody ręcznikiem papierowym.
Dodaj fasolę, pomidory z puszki, chili w proszku, ocet, sól i pieprz. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i duś jeszcze przez ok. 30 minut.
Chili podawaj z ulubionymi dodatkami. My lubimy je z nachosami. Przed serwowaniem posyp je tartym serem Jantar. Smacznego!
Dodaj komentarz