Roladki drobiowe z pieczarkami

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Na roladki

  • 1 podwójny filet z kurczaka,
  • masło - 1 łyżka,
  • pieczarki - 350 g,
  • cebula - 1 szt,
  • ser żółty - 4 plastry,
  • sól i pieprz

Panierka

  • mąka,
  • bułka tarta,
  • jajko,
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w grubszą kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Następnie dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu.



Krok 2

Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.