Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w mleku z cukrem waniliowym i mieszamy aż się rozpuści. Mąkę proszek do pieczenia sodę cukier sól przesiewamy. Do czekolady przestudzonej dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy suche składniki. Mieszamy. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 4 i do każdej dodajemy inny kolor barwnika. Przekładamy do papilotek ciasto dodając do każdej papilotki po odrobinie każdego koloru. pieczemy ok 20 min w temp. 180 st.
Po upieczeniu dekorujemy ubitą śmietanką z mascarpone i odrobiną soku z cytryny i posypkami.
Dodaj komentarz