Babeczki szpinakowe bezglutenowe

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 125 g jogurtu naturalnego kokosowego,
  • 70 g masła ghee,
  • 60 g ksylitolu,
  • 2 jaja,
  • 80 g świeżego szpinaku baby,
  • 75 g mąki jaglanej,
  • 75 g mąki migdałowej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg,
  • 3 tafelki wegańskiej czekolady kokosowej

Przygotowanie

Krok 1

W blenderze kielichowym umieścić szpinak, jogurt i masło ghee. Zmiksować do gładkiej masy. Przelać do miski. Dodać jaja, ksylitol; zmiksować. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i ponownie zmiksować do połączenia się składników. Masę przelać do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami. Powkładać kawałki pokrojonej czekolady na wierzch. Piec około 25 minut, do suchego patyczka w 160 stopniach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.