Zupa z rzodkiewek

Zupa z rzodkiewek to naprawdę pyszne danie na praktycznie każdą okazję. Jest tanie, proste i szybkie w przygotowaniu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • ½ szklanki śmietanki Łaciatej 12%
  • 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 4 ziemniaki
  • 1 zielony ogórek
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ łyżeczki kolendry
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę i rzodkiewkę pokrój w plasterki. Ziemniaki i ogórka obierz, a następnie pokrój w kostkę.



Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej ziemniaki wraz z cebulą. Zdejmij patelnię z ognia i odstaw na bok, będzie Ci potrzebna później.



Krok 3

Do garnka wlej bulion i zacznij go gotować. Kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niego cebulę oraz ziemniaki. Gotuj przez 20 minut.



Krok 4

Nagrzej ponownie patelnię (możesz polać ją niewielką ilością nowej oliwy). Rzodkiewki i ogórki podsmażaj przez ok. 10 minut.



Krok 5

Do zupy wlej śmietankę, a następnie całość zmiksuj.



Krok 6

Dodaj przesmażoną rzodkiewkę i ogórka. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i kolendrą. Każdą miskę zupy udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego!



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-20 09:58:00

Najlepszy przepis na taką zupę, jest pyszna :)

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.