Zupa z rzodkiewek

Zupa z rzodkiewek to naprawdę pyszne danie na praktycznie każdą okazję. Jest tanie, proste i szybkie w przygotowaniu. Warto wypróbować ten przepis.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 pęczki rzodkiewek
  • - 4 ziemniaki
  • - 1 ogórek zielony
  • - 1 duża cebula
  • - 3 łyżki oliwy
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 12%
  • - 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - ½ łyżeczki kolendry
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę kroimy w plasterki, ziemniaki i ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, na której lekko podsmażamy ziemniaki razem z cebulą. Cebulę i ziemniaki przekładamy do garnka.



Krok 2

Do garnka dolewamy bulion, gotujemy przez 20 minut.



Krok 3

Rzodkiewki kroimy w plasterki i z ogórkiem podsmażamy przez ok. 10 minut na oliwie z pieczenia ziemniaków i cebuli.



Krok 4

Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą i miksujemy. Do powstałego dania wrzucamy rzodkiewki i ogórka. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz kolendrą. Dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-20 09:58:00

Najlepszy przepis na taką zupę, jest pyszna :)

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.