Zupa z rzodkiewek to naprawdę pyszne danie na praktycznie każdą okazję. Jest tanie, proste i szybkie w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Cebulę i rzodkiewkę pokrój w plasterki. Ziemniaki i ogórka obierz, a następnie pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej ziemniaki wraz z cebulą. Zdejmij patelnię z ognia i odstaw na bok, będzie Ci potrzebna później.
Do garnka wlej bulion i zacznij go gotować. Kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niego cebulę oraz ziemniaki. Gotuj przez 20 minut.
Nagrzej ponownie patelnię (możesz polać ją niewielką ilością nowej oliwy). Rzodkiewki i ogórki podsmażaj przez ok. 10 minut.
Do zupy wlej śmietankę, a następnie całość zmiksuj.
Dodaj przesmażoną rzodkiewkę i ogórka. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i kolendrą. Każdą miskę zupy udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-20 09:58:00
Najlepszy przepis na taką zupę, jest pyszna :)