Babeczki waniliowe z makiem

Autor:

Kamila O

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka pszenna - 1,5 szkl,
  • mak suchy - 3/4 szkl,
  • cukier - 1/2 szkl,
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki,
  • margaryna - 10 dag,
  • mleko łaciate -1 szkl,
  • jajko - 2 szt,
  • aromat waniliowy,
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Margarynę roztopić i ostudzić. Wlać mleko, wbić jajka oraz aromat waniliowy, wymieszać wszystko. Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem, cukier oraz mak. Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników. Ciastem napełniamy foremki (ja wykorzystałam foremki silikonowe ). Wstawiamy foremki z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 25 minut. Po wyjęciu lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.