Danie: Podwieczorek
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej wymieszać jogurt z oliwą i cukrem. Do miski z jogurtem wsypać mąkę, dodać cukier z wanilią i żółtka.
Wszystkie składniki wymieszać na najniższych obrotach. Następnie dodać otartą skórkę z pomarańczy, obtoczone w mące rodzynki i skórkę pomarańczową kandyzowaną, delikatnie wymieszać łyżką.
Mąkę, masło, cukier, żółtko, płatki migdałowe, aromat migdałowy połączyć i zrobić kruszonkę.
Do foremek muffinowych włożyć papilotki i nałożyć ciasto do ⅔ wysokości . Po wierzchu babeczki posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 20-25 minut.
Dodaj komentarz