Delikatny mus z nutą czekolady i malinami zachwyci małe i duże niejadki. Deser jest łatwy w przygotowaniu i bardzo oryginalny.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy już całkowicie się rozpuści, dodajemy do niej zieloną herbatę. Mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
W osobnej misce ubijamy śmietankę Łaciatą na sztywno. Ubitą śmietankę Łaciatą łączymy z powstałym musem czekoladowo-herbacianym.
½ musu przelewamy do foremek, układamy na nie umyte maliny, zalewamy pozostałą częścią musu.
Foremki wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem wyjmujemy z foremek i dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą (300 ml) i posypujemy herbatą.
Do przepisu polecamy herbatę typu matcha.
Dodaj komentarz