Babeczki z niespodzianką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 25 dag masła Łaciate
  • 3 żółtka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka bułki tartej
  • Sól
  • Pieprz
  • Tłuszcz do foremek

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.





Krok 2

Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli i smażyć do odparowania wody. Następnie dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Krok 3

Mąkę przesiać, posiekać z zimnym masłem, dodać żółtka, dokładnie i szybko zagnieść ciasto.



Krok 4

Foremki babeczek posmarować tłuszczem, wylepić cienko rozwałkowanym ciastem. Włożyć porcję przygotowanego farszu, przykryć krążkiem ciasta, nakłuć wykałaczką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190°C na złoty kolor, około 15 minut.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.