Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli i smażyć do odparowania wody. Następnie dodać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Mąkę przesiać, posiekać z zimnym masłem, dodać żółtka, dokładnie i szybko zagnieść ciasto.
Foremki babeczek posmarować tłuszczem, wylepić cienko rozwałkowanym ciastem. Włożyć porcję przygotowanego farszu, przykryć krążkiem ciasta, nakłuć wykałaczką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190°C na złoty kolor, około 15 minut.
Dodaj komentarz