Bakaliowo - owsiane kule mocy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 0,5 szklanki mleka Mazurski Smak 2%
  • 2 - 3 łyżki płynnego miodu
  • 1- 2 łyżki niesolonego, niesłodzonego masła orzechowego
  • 1 garść daktyli
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g pestek dyni
  • 50 g migdałów

Przygotowanie

Krok 1

Płatki owsiane zalej mlekiem i odstaw na 15 minut.



Krok 2

Żurawinę, daktyle, orzechy, migdały i pestki dyni posiekaj drobno.



Krok 3

Bakalie wymieszaj z namoczonymi płatkami, dodaj miód i masło orzechowe. Zagnieć i podziel masę na porcje wielkości orzecha włoskiego. Zwilż dłonie wodą i uformuj kulki.



Krok 4

Gotowe kule przełóż na talerz albo deskę (tak, aby się nie stykały) i wstaw do lodówki na godzinę. Smacznego!



Wskazówki

Do tego przepisu możesz wykorzystać dowolne bakalie.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.