Zapiekanka będzie świetnie komponować się z naszymi Dipami śmietanowymi typu crème fraiche Mlekpol.
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę na małym ogniu. Pod koniec dodaj czosnek. Pamiętaj, żeby go nie spalić. Smaż do momentu, aż zapach czosnku rozniesie się po całej kuchni. Umyte i pokrojone pieczarki wrzuć na patelnię i duś pod przykrywką 3-4 minuty. Dopraw solą i pieprzem.
Przekrój wzdłuż bagietki i ułóż je na blaszce do pieczenia. Posmaruj je passatą pomidorową i posyp oregano. Połóż pieczarki, posyp tartą mozzarellą, a następnie ułóż pomidorki koktajlowe. Nagrzej piekarnik do 180°C i zapiecz bagietki, aż do momentu roztopienia się sera. Całość posyp szczypiorkiem. Podawaj z ulubionym dipem śmietanowym.
Smacznego!
Dodaj komentarz