Bananowo - kokosowe brownie z blanszowanymi migdałami

Autor:

agatab

Danie: Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła Łaciate
  • 4 jajka
  • ½ szklanki cukru trzcinowego
  • ½ szklanki cukru białego
  • 2 banany
  • ¾ szklanki wiórków kokosowych
  • 1/3 szklanki migdałów blanszowanych
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

Przygotowanie:

Czekoladę łamiemy na kawałki, razem z masłem wrzucamy do małego rondelka i na małym ogniu rozpuszczamy (nie gotujemy). Migdały łamiemy na mniejsze kawałki, banany rozgniatamy widelcem. Jajka ubijamy z cukrami, następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę i ubijamy chwilę mikserem na małych obrotach. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie chwilkę miksujemy na małych obrotach. Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Po przestygnięciu kroimy na dowolne kawałki. Smacznego!



Wskazówki

Podany przepis był robiony na blaszce o wymiarach 24x40.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.