Nietypowe danie obiadowe, które jest niezwykle aromatyczne. Bogate w walory smakowe i zdrowotne. Jeśli lubisz kalmary, koniecznie wypróbuj ten przepis.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Skorupiaki
Kalmary pokroić na małe kawałki. Oczyścić, dobrze umyć i odsączyć.
Na oleju zrumienić pokrojony drobno czosnek. Wrzucić do niego kalmary i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i razem podgrzać.
Kalmary polać winem i poczekać, aby na ogniu odparowało. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Gotować pod przykryciem 40 minut.
Odcedzić i przepłukać groszek, dodać go do kalmarów. Gotować jeszcze 10 minut. Ugotować makaron w osolonej wodzie, następnie odcedzić i podawać go wraz z daniem. Całość dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj komentarz