Bataty z cynamonem

Spróbujesz naszej nowości?

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • pół dyni
  • 4 średnie bataty
  • 1 szklanka mleka UHT Łaciate 2,0%
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • Opcjonalnie laska cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Bataty i dynię ugotuj do miękkości. Ostudź. Obierz ze skórki.



Krok 2

Do kielicha blendera przełóż bataty wraz z dynią. Dodaj przyprawy, mleko oraz syrop klonowy. Zmiksuj wszystko na gładką konsystencję. Podawaj w słoiczkach. Możesz udekorować laską cynamonu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.