Batoniki kokosowe

Pyszne batoniki bez pieczenia, które możesz zabrać ze sobą do pracy lub dać dzieciom do szkoły.

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez laktozy

Danie:

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej (można zastąpić ekstraktem waniliowym)
  • 1/4 łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki na batoniki umieszczamy w misce i ucieramy je ze sobą.



Krok 2

Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy gotową masę i dociskamy. Wstawiamy formę do lodówki na godzinę.



Krok 3

Po schłodzeniu kroimy masę na batoniki.



Wskazówki

Gotowe batoniki możesz przechowywać w lodówce do 7 dni.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.