Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Do garnka wlewamy śmietankę, wrzucamy połamaną na kostki czekoladę, wsypujemy wiórki, wszystko podgrzewamy na małym ogniu często mieszając (około 5 minut). Herbatniki mielimy na pył w blenderze kielichowym, wrzucamy do garnka z z wiórkami. Wszystko mieszamy łyżką. Masę odkładamy w chłodne miejsce, by przestygła, następnie dajemy na około 2 godziny do lodówki. Na desce (np.takiej pod ciasto) rozkładamy papier do pieczenia, przekładamy masę kokosową, nadajemy jej kształt prostokąta, przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Gotowe przekładamy do lodówki najlepiej na noc, a następnie kroimy na dowolne kawałki, u mnie prostokątne batoniki.
Dodaj komentarz