Krewetki z warzywami to danie niezwykle zdrowe i smaczne. Potrawę najlepiej podawać na ciepło. Nadaje się na każdą okazję.
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Soja, Skorupiaki
Krewetki myjemy dokładnie, solimy i odstawiamy na 15 minut. Cebulę obieramy i kroimy na drobne kawałki. Kroimy cukinię na plastry.
Cebulę z cukinią smażymy na 2 łyżkach oleju na niewielkim ogniu przez 3 minuty. Dodajemy krewetki, smażąc przez kolejne 3 minuty. Całość wyjmujemy i pozostawiamy w półmisku.
Ponownie rozgrzewamy olej, do którego dodajemy sos sojowy i pokrojone w paski fragmenty papryk. Dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy przez 10 minut.
Dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Następnie dodajemy krewetki, całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Dusimy jeszcze około 5 minut.
Dodaj komentarz