Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsyp drobny cukier po łyżce – wciąż ubijając. Dodaj żółtka i nadal ubijaj. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj delikatnie szpatułką. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Śmietankę Łaciatą 36% ubij z cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Dodaj jogurty i połącz.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na dwie części, nasącz wodą z cukrem. Na jedną część wyłóż ubitą śmietankę i przykryj drugą częścią. Posmaruj wierzch ciasta kremem karmelowym, posyp kokosem uprażonym wcześniej na suchej, gorącej patelni. Posyp kolorowymi posypkami, gwiazdkami.
Dodaj komentarz