Wysokobiałkowa przekąska dla prawdziwych mężczyzn. Zyskuje coraz większą popularność, niestety jest bardzo droga. Jak się jednak okazuje, jej przygotowanie w domu nie jest trudne.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Mięso myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Osuszone mięso wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godzinę, aby stwardniało, a następnie kroimy na paski o grubości ok.1 cm.
Łączymy ze sobą wszystkie składniki na marynatę i dokładnie nacieramy mięso. Odkładamy w szczelnym zamknięciu na noc do lodówki.
Następnego dnia wyjmujemy wołowinę z lodówki i nagrzewamy piekarnik do temperatury ok. 95 stopni. Plasterki mięsa układamy na metalowych rusztach (od spodu podstawiamy blaszkę) w taki sposób, aby nie stykały się ze sobą.
Suszymy przy lekko otwartym piekarniku przez ok. 4-5 godzin, a po tym czasie wysypujemy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się reszty wilgoci z mięsa.
Dodaj komentarz