Do miski wlewamy 6 białek. Ubijamy na gładką i zwartą masę, stopniowo dodając cukier. Na koniec dodajemy sól, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Na blasze kładziemy papier do pieczenia, a na nim odrysowujemy okrąg.
Wykładamy masę, nadając jej kształt koła. Na końcu łyżka zagarniamy masę do góry, żeby powstały wzory. Wkładamy do Piekarnika nagrzanego na 110 stopni. Pieczemy 2.5 godziny. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, lekko odchylamy drzwiczki i czekamy aż przestygnie.
W międzyczasie przygotowujemy krem: Ubijamy śmietankę 30%. Na końcu dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Mieszamy. Przekładamy krem i na środek ostudzonej bezy. Na koniec dekorujemy owocami.
Najważniejsze rzeczy to dokładnie ubicie białek na sztywna masę i długie "wysuszanie" bezy w jednej temperaturze. Uwaga! - podczas nakładania kremu beza może lekko popękać.
Dodaj komentarz