Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, dodajemy mleko, olej i wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia-wszystko miksujemy. Ciasto gotowe. Formę dokładnie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy około 2/3 ciasta, do reszty ciasta dodajemy kakao-miksujemy, i wlewamy tworząc esy floresy na jasnym cieście. Babkę pieczemy około 35 minut w temp 170 stopni grzanie góra-dół. Przed wyciągnięciem sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczona. Wyciągamy z piekarnika, chwilę studzimy i delikatnie wyciągamy z formy. Studzimy. Do miseczki dajemy mleko i dodajemy cukier puder, ucieramy na gładki lukier. Polewamy babkę, można ją jeszcze posypać kolorową posypką. I gotowe :) Babka jest przepyszna, wilgotna, pulchna. Bardzo polecam
Dodaj komentarz