Bezalkoholowy zimowy poncz owocowy

Idealny na sylwestrowe przyjęcie – pyszny i bez alkoholu!

Danie: Napoje

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 l soku jabłkowego
  • 500 ml soku pomarańczowego
  • 2 laski cynamonu
  • 5 goździków
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 pomarańcza
  • 1 jabłko
  • 1 l gazowanej wody mineralnej
  • Miód lub syrop klonowy
  • rozmaryn

Przygotowanie

Krok 1

W dużym garnku wymieszaj sok jabłkowy i pomarańczowy. Dodaj cynamon, goździki, gwiazdkę anyżu oraz plasterki pomarańczy i jabłka. Całość podgrzewaj na małym ogniu przez około 10 minut. Nie doprowadzaj do wrzenia.



Krok 2

Jeśli chcesz, dodaj miód lub syrop klonowy według własnego smaku. Wymieszaj, aż się rozpuści.



Krok 3

Odstaw poncz do całkowitego ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.



Krok 4

Przed podaniem dolej gazowaną wodę mineralną dla lekkiej musującej nuty. Podawaj w szklankach z dodatkiem gałązki rozmarynu i kawałkiem owocu do dekoracji. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.