Smaczne danie obiadowe, które sprawdzi się równie dobrze jako pomysł na kolację we dwoje. Tagliatelle z kurczakiem i leśnymi grzybami z pewnością posmakuje każdemu.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Makaron gotujemy al dente.
Na rozgrzanym maśle (2 łyżki) szklimy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone na drobniejsze kawałki grzyby, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dusimy przez ok. 10 minut.
Dodajemy pokrojonego kurczaka i pozostałe 2 łyżki masła. Dusimy, aż do momentu, kiedy kurczak nie będzie surowy.
Dodajemy śmietankę, dip śmietanowy i przyprawiamy całość. Makaron mieszamy z sosem i posypujemy startym serem. Smacznego!
Dekorujemy ulubionymi ziołami np. oregano lub bazylią.
Dodaj komentarz