Bezglutenowe kopytka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g twarogu półtłustego Mazurski Smak
  • sól
  • 1 jajko
  • 3 łyżki 3 rodzajów mąk: mąka ryżowa, ziemniaczana i kukurydziana

Przygotowanie

Przygotowanie:

Twaróg zmiksować na gładko za pomocą blendera. Na stolnicy lub blacie wysypać trochę mąki ryżowej, wyłożyć twaróg, dodać 0,5 łyżeczki soli morskiej, zrobić wgłębienie i wbić w nie jajko.
Dodać 3 rodzaje mąki i połączyć ze sobą wszystkie składniki. Gdy ciasto będzie gładkie, uformować kulę i podzielić ją na 3 części. Z każdej części uformować wałek, uklepać go płaską częścią noża, a następnie pokroić w poprzek na kluski. Wrzucić do gotującej się osolonej wody, gotować do miękkości przez około 3 - 4 minuty. Podawać z okrasą lub ulubionym sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.