Bezglutenowe naleśniki kokosowe

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 100g mąki ryżowej
  • 3 łyżki cukru

Przygotowanie

Przygotowanie:

Wlać do garnka mleko kokosowe i podgrzewać aż do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, wrzucić wszystkie składniki i miksować aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryć i odstawić na około 30 minut. Smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony aż do uzyskania złotego koloru.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.