Składniki:

  • − 200 ml szklanki Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • − 70 g cukru
  • − 200 ml mleka
  • − 3 żółtka jaj
  • − 50 g cukru wanilinowego
  • − 350 g borówek amerykańskich

Przygotowanie

krok 1

Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dolewany do nich mleko i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki.



Krok 2

W osobnej misce ubijamy śmietankę Łaciatą na sztywno. Borówki myjemy i miksujemy w blenderze na jednolitą masę.



Krok 3

Łączymy ze sobą wszystkie składniki, delikatnie miksujemy.



Krok 4

Całość przekładamy do pojemnika i mrozimy minimalnie 3-4 godziny.



Wskazówki

Borówki możemy podać w kawałkach, jeśli wolimy lody z kawałkami owoców.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.