Bezglutenowe placki cukiniowe

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g młodej cukinii
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 małe jajka
  • 1 łyżeczka soli i pieprzu
  • 1/2 szkl mąki kukurydzianej
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Przygotowanie:

Cukinię umyć i zetrzeć na tarce do warzyw. Następnie zetrzeć cebulę i czosnek. Odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć odciśnięte warzywa do miski. Dodać jajka, przyprawy i mąkę. Wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć porcje ciasta. Smażyć na rumiano z obu stron na małym ogniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.