Bardzo sycąca i smaczna potrawa. Alterenatywa dla tradycyjnego bigosu, o nieco innym smaku - jednak wciąż bardzo dobra i godna polecenia.
Danie: Obiad
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Bez glutenu
Bez laktozy
Kapustę szatkujemy, wrzuciamy do 250 ml wrzącej wody i dusimy przez 4 minuty. Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę marchewki oraz natkę pietruszki.
Wkładamy całą pierś z kurczaka i doprawiamy wszystko tymiankiem, majerankiem i solą. Gotujemy przez 1 godzinę, a następnie wyjmujemy mięso i kroimy w kostkę. Ponownie umieszczamy je w zawartości garnka.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Gotujemy jeszcze przez 4 minuty. Podajemy z chlebem lub grzankami.
Dodaj komentarz