Wegetariańska zupa z groszkiem i miętą

Pysza, wegetariańska, bardzo smaczna zupa na bazie zielonego groszku, czosnku i mięty. Idealnie nadaje się zarówno na rodzinny obiad, jak i na większe okazje.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mrożonego groszku
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 2 garści mięty
  • - 1 łyżka oliwy
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, po czym lekko obsmażamy na oliwie.

Krok 2
Dodajemy bulion i groszek. Przyprawiamy i dusimy około 25 minut. Dodajemy śmietankę Łaciatą i miętę, wszystko dokładnie blendujemy.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.